Aftrap campagne 'Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!'

28 okt 2020
De campagne ‘Hoe TOP werk jij? Pak Lichamelijke belasting aan!', is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze campagne wordt georganiseerd in samenwerking met het Focal Point Nederland en de Europese campagne Gezond werk: Verlicht de last!.

Doe de test

Even die dozen verplaatsen, iets pakken van de onderste plank, of de hele dag aan de lopende band staan. Wist je dat bijna een half miljoen mensen door lichamelijke overbelasting op werk een aandoening heeft aan bijvoorbeeld rug, arm of knie? Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trapt de campagne ‘Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan!’ af met een overkoepelende animatie en een test. 

Wil jij weten of jouw lichaam verkeerd wordt belast tijdens jouw werk en wat je eraan kunt doen? Doe de test op www.hoetopwerkjij.nl, weet welke risico’s je loopt en en pak lichamelijke belasting aan!

Masterclass NVBF - Hoe kun je de interventie ‘participatieve werkplekaanpassing’ inzetten?
De NVBF brengt via de masterclass een beproefde en onderbenutte interventie 'participatieve werkplekaanpassing' onder de aandacht. Maurice Arets geeft uitleg over hoe deze aanpak werkt bij medewerkers met klachten, waarbij de TOP strategie wordt toegepast in samenwerking met medewerker-werkgever-bedrijfsfysiotherapeut. Ga naar de NVBF masterclass

Trefwoorden: